Videre sydpå fra Sejerø til Reersø

Selvom Vejret var fantastisk, øen smuk og havnen hyggelig, var vi alligevel klar til at komme afsted. Vi ville videre sydpå og ligge for svaj ved Musholm.

Der blæste en svag og meget behagelig vind fra syd øst på  4 SM, lige nok til at forsejlet.

Vi spiste morgenmad, mens vi bare drev derudaf. Efter morgenmaden satte vi reklamesejlet. Det var første gang, så det krævede en del rumsteren og tilpasning før det sad. Da det først var oppe så det flot ud sammen med det nye storsejl som også havde premiere.

I læ af Røsnæs faldt vinden til under 3, vi bjærgede sejl og startede motoren. På lige omkring 2000 omdrejninger skød vi en fart på 6,8 kn. Kl.11 rundede vi Røsnæs og sejlede ud af Sejerø bugten og ind i Storebælt fra kurs 225 til sydligt 155 mod Asnæs. Det gav luft og vi satte begge sejl og sejlede 3,7 knob i 3,8 m/s vind med en agten for tværs.

Efter 1 1/2 times skøn sejlads løjede vinden fuldstændig til lige omkring 2 m/s, så ned med sejl og start for motor. Vandet var næsten fladt. Kursen var stadig Musholm.

Allerede på vejen mod Musholm kunne vi se at der var noget galt, og ganske rigtigt så var Musholm blevet til en fiskefarm for dyrkning af laks. Det sted var ikke noget for os, men vi proøvede det af for at være helt sikre. Vandet var uklart og der var en masse måger og skrigende fugle. Under båden kunne vi se på fish-finder at der var usædvanligt mange fisk.

Afsted med os igen mod Sjælland, vi ville prøve at ankre op langs kysten. Kl.16 smed vi vores endelige Anker lige udenfor Reersø.

Aftenstemning omkring Blue Dot