På Scooter-Sightseeing med Inyoman

Vi havde lige lidt opstarts problemer med vores scootere og blev et par timer forsinket. Vi kom afsted ved 11-tiden.😩

Inyoman havde planlagt en hel dag for os, hvor vi skulle se en masse og øve os i at køre scooter i den for forkerte side i en masse trafik 😮

Første stop var Tenganan – En gammel by med tilskud fra staten til bevaring.

Derefter kørte vi til Lowak honning og kaffested, hvor vi prøvesmagte The, kaffe og honning.

Så kørte vi videre til floating palace, et palace hvor kongen boede i gamle dage med sine 3 koner og 23 børn.

Vi sluttede dagen på Virgin Beach med en snorkletur 👍🏻

Byen troede på tre ting: 1. Jævnbyrdig med naturen 2. Jævnbyrdig med relationer (Kvinder og mænd er lige) 3. Definerer gud som gud – det er ligemeget hvad guden hedder. De havde endvidere deres egen kalender med 30 dage i hver måned, ca. hver 5 måned havde de 2 april måned 🙄  Lasse, Tommy og Lotte står under en kæmpe stuebirk, der er det helligste træ i byen.

De festede meget (vores egen fortolkning) dvs. de ofrede til deres gud f.eks en hund, en kalv, en høne, en and og en gris. Hunden begravede de og resten spiste de 😂 Lasse står med en af de meget flotte offergaver 🙂Byen havde 810 indbyggere, og hvis de giftede sig i byen, fik den nye familie hus, penge og jord.

Lige nu var der forberedelser til en semoni hvor kvinderne lavede offergaver, de gjorde de i 5 dage. De havde alle de mest fantastiske farvestrålende kjoler på, og kvinderne havde alle aldre.

Der var små sorte bier “Native bees” de kunne høste honning én gang om året, og hvert bistade kunne generere 1 kg honning. Her købte vi den dyreste honning 🤑 det måtte prøves – den smagte himmelsk.

Vi fik en prøvesmagning på både honning, The og kaffe – vi var alle vilde med ginger theen 👍🏻 Lasse drak Lowac kaffe (vi andre kaldte det lortekaffe) Den smagte også fantastisk, så vi købte en pose meget dyre bønner med hjem.

Haven var frodig og meget meget varieret i både blomster og træer

På toppen af haven tog vi en drikkepause, temperaturen var over 26 grader og luftfugtigheden var over 80. Fra toppen kunne vi se vulkanen.

Dette indlæg blev udgivet i Fra dag til dag. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *