Fin gåtur ved “Lauras Fall” i Blue Mountain

Lang nattesøvn efter den lange tur i bil dagen før. Rolig stemning på StayKCC og vi var klar til at køre ud og få styr på de der Blue Mountains.

Blue Moutains ligger ca. 35km vest for Sydney. Man kører af en lang snoet Highway og opdager ikke rigtigt, at man kommer op i 1000m højde. Det interessante er, at der midt i det hele, er en kæmpe kløft/dal med stejle sider, som giver nogle fantastiske udsigtspunkter over dalen og de mange klippeformationer, der er på de stejle sider. Hele dalen er dækket af regnskov, med høje Eucalyptus Gum træer og er fuldkommen ufremkommelig.

Den største og mest besøgte attraktion er “De Tre Søstre”, der er ekstremt besøgt afdagsturister. Dagsturusterne er typisk krydstogtpassagerer, og denne form for turisme er bus, klik-klik kameraer på selfie stænger og støjende adfærd, idet de kommer i grupper på 50 adgangen. De kommer efter kl.10 i en lind strøm, er der et par minutter, tager turen i svævebanen og er væk med bussen igen.

Alt er indrettet på denne form for turisme – også priserne, hvilket vi måtte sande da parkering kostede 4$ i timen. Vi betalte for 1 og brugte den til at besøge informations centeret. Her skovlede vi os forbi 1-timesturisterne, der havde travlt med at købe souvenirs, frem til info skranken, som til gengæld var ledig. Vi forlod ragnarok belæsset med kort og ruteplaner, nok til mindst  fire dages udforskning.

Efter en hurtig frokost, kørte Gardinbussen os til Laura lookout, hvorfra vi fulgte stien langs Prinss Henry trail. Vi mødte ganske få andre, som alle hilste, som man nu gør i AU.

Det blev en forunderlig tur med magiske udsigter, regnskov, vandfald og fodbad i kølige kilder. Billederne taler for sig selv 😄

Efter turen, der tog 2-3 timer, havde vi fået så meget styr på området, at det blev klart, at vi ikke behøvede at bruge bussen, men kunne gå til de fleste steder 👍🏻

Lige som alle kineserne og de andre turister måtte vi også have “De tre søstre” Selfien 😂

Lauras Fall – her tog vi et lille break med fødderne i vand 👍🏻 Det var faktisk det første vandfald hvor det var muligt, så vi blev her en stund.

Vi kom forbi Gordons Fall på vejen, det var fedt, at der var lidt vand, selvom det er sommer. Vi har oplevet rigtig mange tørre vandfald pga. årstiden, og det er lidt kedeligt.

Det var nogle grænseoverskridende Lookout – helt ud på klippen og kig til lodret dyb. Imponerende klippeformationer – helt ubeskriveligt og svært at tage billeder af.

Turen var en tur/retur på kanten af Canyon, 150-160 højdemeter var turene op og ned for at kigge på vandfald.

Dette indlæg blev udgivet i Fra dag til dag. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *