Tjek-ud af Slovenien

Vækkeuret ringede kl.7.00, og vi var begge noget slappe efter et par lange arbejdsdage. Men kaffen og sejlladsplanlægning i sengen fik os vågne.

Et hurtigt bad, klargøring til sejllads, betaling og morgenmad, så skulle det være i orden…. Men men men…. Lasse kunne ikke finde sin søfartsbog, så det brugte vi 2-3 timer på, men fandt den aldrig – en nederen start på turen… vi sejlede ud af havnen ved 12.30-tiden for motor, ikke meget vind, og den der var kom lige i næsen. Næste skridt var at tjekke ud af Slovenien hos politiet.

Vi sejlede til Piran, som er den sidste havn i Slovenien, da vi lagde til stod der en dansk familie på kajen, som med glade smil sagde “I er vist langt væk hjemmefra”, vi blev rigtig glade for den velkomst, og vi fik en lille sludder. Familien var selv på krydstogt rundt i Adriaterhavet, og deres sidste stop var Venedig.

Vores møde med politiet var godt, de spurgte til en gæsteliste, og den havde vi selvfølgelig klar, det tog under 5 minutter, og så havde vi lige tid til en kop kaffe, før vi sejlede igen med kurs mod Umag, som er første havn i Kroatien.

Da vi tjekkede vi ind i Kroatien, blev vi igen positivt overraskede over rimelig hurtig bureaukratisk behandlingstid. Desværre kom der samtidig en varsling om thunderstorm, og da vi er totalt novicer, valgte vi at blive i Umag til 640kr for én overnatning. Havnen var helt uinteressant, så det var nok ikke den mest spændende måde at starte turen på. I nat kom der regn og torden hvor vi var, men stormvejr var ikke tilfældet – heldigvis.Varm velkomst i PiranIMG_0602

IMG_0622image

Dette indlæg blev udgivet i Fra dag til dag. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *